4 port.
300 g pasta
2 kycklingfiléer (ca 400 g)
1 gul lök
2 msk marg
1 dl vitt vin
1 1/2 dl hönsbuljong
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1-2 tsk saft av lime
2 dl riven ost
Gör så här:
Koka pastan och låt rinna av.
Fräs löken. Tillsätt vin och buljong. Koka upp.
Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min.
Ta upp filéerna och sila buljongen från löken. Obs! Spara buljongen, släng löken!
Strö över mjöl i grytan och späd med buljongen. Tillsätt grädde, salt, peppar och lime. Koka upp.
Tärna kycklingen och lägg i såsen. Lägg pastan i en ugnsfast form, häll över sås och kyckling, strö över ost och gratinera i 10 min.
Avnjut med en härlig salld, ett glas vitt och trevligt sällskap!
Bon appetit!
Haha, det tog bara typ ett år...;-p
SvaraRaderahur varm ska ugnen vara? KRaam!
SvaraRaderaTja, gratineringsvarm ;-) nej, men typ 225 :-)
SvaraRaderadet där är ju inte "ditt" berömda recept, det finns ett identiskt recept i kokboken "snabba pasta och nudelrätter".
SvaraRaderadåligt att ta äran för någon annans recept hahah!