Till en braspanna:
- 200 g smör
- 6 dl socker
- 4 ägg
- 6 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 5 dl bär (vinbär, hallon eller annat gott)
- 1 påse mandelspån
*******
- Blanda socker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker
- Smält smöret och rör ner i kaksmeten
- Häll ut i en braspanna med bakpltspapper
- Strö ut bären och mandelspånen
- Grädda i 30-35 min i 175 grader
- Ta loss från plåten och låt svalna, skär upp i rutor och servera!
Den är syndigt god, alldeles seg och härlig, precis som kakor ska vara. Jag förbehåller mig rätten att ha fel i receptet eftersom jag lyssnade med ett halvt öra och var ofokuserad när jag fick det, men slutresultatet blev gott så jag är nöjd!
Dagens andra rätt som jag känner mig nödgad att dela med min omvärld är min egen uppfinning: Sandras laxpasta. Jättegod, jättesnabb, lätt och går inte att misslyckas med. Passar bra till fest som vardag!
4 port
- 1-2 laxfiléer
- 1 gul lök
- 1 burk creme fraische
- lite vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- Fryst broccoli (mängd efter tycke och smak)
- Fryst eller torkad basilika
- Salt och peppar
******
- Hacka lök och tärna laxfiléerna och fräs i en panna.
- Tillsätt creme fraische, vatten och buljong när fisken är genomstekt och börjar dela sig
- Sväll broccoli i kokande vatten i en kastrull brevid och blanda i såsen. TIPS! Lägg den frysta broccolin i kallt vatten i en kastrull, låt koka upp och häll av vattnet så fort det börjat koka - då blir den perfekt al dente och kokar inte sönder!
- Smaka av med basilikan, salt och peppar och servera med pasta och parmesanost.
För lyxigare variant: Byt ut creme fraischen mot vitt vin och grädde, samt den frysta broccolin och basilikan mot färsk. Servera med bandpasta, ett glas vitt och färsk, riven parmesanost. Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar